Flyverdragter & vinter overtøj til piger og drenge

Her er vores guide til vores slidstærke og praktiske overtøj:

Vinter Overtøj

Vælg den rigtige størrelse

Særligt når det gæler flyverdragten kan mange blive i tvivl. Ikke mindst fordi det er rart hvis man kun skal købe én flyverdragt i løbet af sæsonen.

En tommelfingerregel er, at man skal kunne tage fat i en god håndfuld af flyverdragten over skulderen eller i skridtet, så der ca. er 10 cm ekstra at give af. Det er vigtigt, at der ikke er tale om meget mere end 10 cm.

Alt vores vinter overtøj slutter tæt til om hænder og fødder, så der ikke slipper kold luft, vand eller skidt ind under leg.

TIP: vores flyverdragter er lavet så dit barn selv kan, eller på sigt vil kunne, tage den af og på uden (så meget) hjælp. I de små størrelser er der endda to lynlåse (Oriel), som gør det endnu nemmere at få flyverdragten af og på. Dit barn kan nemt få fat om lynlåsen og den glider nemt.

 

Udvid størrelse

Lad vinterjakken og overtræksbukserne vokse med dit barn.

Vores vinterjakker (Omas, Omanda, Oskar & Olga) og overtræksbukser (Orla) til børn har lidt af en indbygget genistreg: ærme- og benlængde kan forlænges med et par centimeter, så når dit barn vokser, vokser tøjet bare med.

 

Hvad betyder vandsøjletryk?

Vandsøjletryk fortæller hvor vandtæt et produkt er. Vandsøjletryk måles ved at man spænder stoffet ud over et rør der fyldes med vand. Vandhøjden i røret afgør hvor højt et vandsøjletryk materialet kan klare. Jo højere vandsøjletryk, jo mere vandtæt er materialet.

Et vandsøjletryk i vinter overtøj ligger typisk mellem 5.000 og 10.000 mm.

En flyverdragt med vandsøjletryk over 5.000 mm sikre at dit barn kan være ude i let regn et par timer eller i kraftig regn i kort tid. Med en dragt på 8.000 mm kan dit barn opholde sig i stærk regn i lang tid, uden at blive gennemblødt. Vælger du en dragt på 10.000 mm eller derover kan dit barn lege ude i stærk regn, sne og tøvejr, uden at du skal bekymre dig om dit barn bliver vådt eller fugtigt.

Vores Technical Outerwear har et vandsøjletryk på 10.000 mm.

Vores Technical Outerwear har også en vandtæt membran, så selv hvis imprægneringen bliver slidt, sørger membranen for at holde dit barn tørt.

Membranen betyder at yderlaget er vandtæt fra den ene side, men tillader vanddamp at passere ud fra den anden side. Membranen kan derfor forstås som en slags filter, der lader sveden komme ud af tøjet, uden at sne eller slud får mulighed for at trænge ind. 

Derudover er vores overtøj imprægneret med Bionic Finish Eco, som sikrer at overtøjet holder dit barn tørt.

 

Hvad betyder åndbart vinter overtøj?

Åndbart vinter overtøj har den fordel, at dit barn kan ånde gennem materialet. 

Det kan altså komme af med fugt når det løber og leger. 

Ved åndbarhed over 2.000 g/m2, kan overtøjet bruges til almindelig leg, hvor barnet ikke får det varmt. Ved en værdi på 8.000 g/m2, kan dragten bruges til meget aktiv leg i mange timer, uden at dit barn bliver fugtigt.

Vores Tekniske overtøj har en åndbarhed på 10.000 gr/m2/24

TIP: børn under 2-3 år er endnu ikke er så gode til at temperaturregulere selv, så hvis det er en usædvanligt varm oktober måned, så kan flyverdragten blive i skabet lidt endnu. Så anbefaler vi vores Thermo tøj i stedet.

 

Vask og vedligeholdelse af vinter overtøj, hvordan?

Vinter overtøj skal vaskes så lidt som muligt!

Vores Technical Outerwear skyr snavs som det skyr vand. Derfor er det ofte nok at tørre det med en fugtig klud. Og ellers brug vaskemiddel specielt til vandtæt tøj - og ALDRIG skyllemiddel. Det rigtige vaskemiddel hjælper til at holde på imprægneringen og materialets evne til at holde tæt efterfølgende. Normale vaskemidler er enzymholdige, som skader beklædningens medfødte åndbarhed og vandafvisning.

 

Ja tak til sikkerhed, nej tak til skadelig kemi

Af hensyn til sikkerheden, og fordi det er praktisk, er det også en god idé at vælge en vinter overtøj med aftagelig hætte. Alt vores Tekniske overtøj er desuden forsynet med reflekser, til den mørke tid.

Der er ikke meget ved den nyindkøbte flyverdragt, hvis den viser sig at være fyldt med stoffer, som kan være skadelige for dit barn nu eller på sigt. Vores vinterovertøj er OEKO-TEX certificerede, som betyder at de er testet for skadelige stoffer.

 

Se vores store udvalg af flyverdragter til baby og børn.

Vinter jakker til baby og andet overtøj til baby samt vores udvalg af vinterjakker til børn.