Ansvarlighed

Nyd & værdsæt dit tøj

”Gør dig umage og gør en forskel” Det er mit mantra og filosofien bag MarMar Copenhagen, siger Marlene Holmboe, grundlægger og designer af det populære børnetøjsmærke MarMar Copenhagen. ”Vi gør os altid umage og stræber efter at blive endnu bedre, til det vi gør.”

Lige siden 2007, hvor MarMar Copenhagen blev grundlagt, har målet været at skabe børnetøj, der er langtidsholdbart. Det betyder også at tænke alle processerne igennem i detaljer og gøre en forskel med det store billede i tankerne.

Vi fokuserer på vores etiske standarder som virksomhed og arbejder på at minimere vores miljøpåvirkning. Det er altid det store billede hos MarMar Copenhagen med både planeten og børn, både nutid og fremtid, i tankerne – og i vores hjerter.

I hele produktionskæden er der mennesker bag hver eneste proces. Landmænd, garnspindere, vævere og strikkere, dem der farver og trykker, dem der klipper og syr. Der er mennesker bag hver eneste proces, som alle arbejder hånd i hånd for at skabe hvert eneste stykke tøj. Med det i tankerne er hver beklædningsgenstand unik og enestående. Det er noget at værdsætte og tage sig af på den bedst mulige måde.

Vores produkter er langtidsholdbare, både i kvalitet, design og farver. De kan gives videre og bruges igen og igen på tværs af sæsoner.

Nyd dit enestående MarMar product 

 

Kollektionerne

Fundamentet for MarMar Copenhagen er vores altid tilgængelige Essentials kollektion. De bedste tidløse basics, brugt og elsket af børn i årevis.

Nogle styles har eksisteret, siden vi lancerede vores første kollektion tilbage i 2007. Essentials dækker over en bred vifte af styles fra vores klassiske Modal rib jersey til alt du har brug for til nyfødte. Vores Home kollektion in ensfarvede neutrale toner. Seje jeans og klassiske skjorter. Finstrikket merinould og luksuriøs cashmere. Vi har også dine foretrukne outdoor-styles: termotøj, base layer, huer, vanter og varme vinter overtøj, Technical Outerwear.

Vores Essentials styles kan altid integreres i sæsonens kollektioner, fordi de er uundværlige.

MarMar Copenhagen tilbyder seks årlige kollektioner. To hovedkollektioner; Forår/Sommer & Efterår/Vinter samt fire mindre kollektioner: High Summer, to overtøjskollektion og den festlige Celebration kollektion.

MarMar Copenhagen producerer efter ordrer og minimerer dermed overproduktion. Vi har ikke store lagerbeholdninger i forventning om højere salg. Hvis du har brug for at bestille tøj mellem hovedkollektionerne, dækker vores Essentials de fleste behov.

 

MarMar fibre og materialer

Helt fra starten i 2007 har MarMar Copenhagen fokuseret på gode holdbare kvaliteter. Naturfibre har været vores fokus, og bruger kun menneskeskabte fibre, når det bidrager til produktets funktion og holdbarhed.

I vores kollektioner bruger vi ansvarlige fibre, når de lever op til vores høje kvalitetsstandarder, komplementerer designet og tjener en funktion uden at gå på kompromis med produktets holdbarhed og funktionalitet.

Vi definerer ansvarlige fibre som fibre, der hjælper os med at minimere vores miljøpåvirkning.

Det er almindeligt at bruge kemikalier i produktion af tøj, og kemikalier kan ikke undgås helt, men vi samarbejder med certificerede leverandører for at sikre, at kemi i vores produktion er inden for de lovgivne grænser. Vores leverandører overholder alle EU-forordningen REACH.

Hovedparten af vores produktion er OEKO-TEX Standard 100 certificerede, som er en garanti for at hver en del af et produkt er testet for skadelige stoffer, samtidig med at produktionsstedet også lever op til krav defineret af OEKO-TEX.

Til udvalgte styles bruger vi såkaldte deadstock metervarer, som findes på vores leverandørers lagre eller på deres lokale marked. Det giver god mening at inkludere disse kvaliteter i kollektionerne, så vi kan bruge det, der allerede er produceret.

 

Blandt vores certificerede materialer er:

Certificeret økologisk bomuld

Certificeret økologisk bomuld & TENCEL™ Modal

TENCEL™ Modal & Bomuld

VILOFT® I stedet for uld

RWS-certificeret uld

ECOVERO™ Viskose

De fem friheder for dyrevelfærd

Certificeret genanvendt polyester

 

Leverandører

Vores strategi har altid været at opbygge og bevare sunde, langvarige partnerskaber med certificerede leverandører. Vi ved, at de er enige i vores strategi og deler de samme mål for fremtiden som os. Dette er vores hensigt i alle vores forretningsbestræbelser.

Vores leverandører er vores partnere og kolleger. Deres skriveborde er bare længere væk – i en anden tidszone, og de er mangfoldige i kultur og tradition, men med en fælles tankegang, der binder os sammen.

Vores leverandører er eksperter i, hvad de gør. Derfor vælger vi at arbejde sammen med dem. Hver leverandør har deres eget speciale. Vi producerer vores strik, overtøj og badetøj i Kina. Vores lette vævede kvaliteter, såsom bomuld og viskose, er hovedsageligt fremstillet i Indien. Vores jerseybeklædning, af bomuld/modal og viskose jersey, og som udgør en meget stor del af vores kollektioner, produceres i Tyrkiet, Ukraine og Indien.

 

Leverandørcertificeringer

Det er særligt vigtigt for MarMar Copenhagen at samarbejde med certificerede leverandører. Vi indleder kun et samarbejde, hvis certificeringerne lever op til vores krav. Vi ønsker at samarbejde med ansvarlige og certificerede leverandører, der overholder enten BSCI, SA8000, SMETA eller GOTS.

Fabrikkernes faciliteter inspiceres og besøgt igen og igen for re-audits. Det betyder, at vi stoler på, at vores produkter er fremstillet under kontrollerede og pålidelige forhold, hvor arbejderne tilbydes ordentlige arbejdsforhold, bygningerne opfylder grænserne, og der ikke anvendes børnearbejde. Vi er optaget af produktet, menneskene bag og miljø.

Udover de klare regler for certificeringer kræver MarMar Copenhagen også, at leverandørerne læser og underskriver vores Code of Conduct. Vi fremhæver tydeligt vores erklæring om menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og dyrestandarder.

Vi samarbejder med leverandører, der tager ansvar for miljøet og forstår, at produktionsfaciliteterne kan gøre en stor forskel. Vi har alle et ansvar at påtage os for fremtiden.

 

Transport

Vores lager ligger i Danmark, hvor de fleste varer kommer ind, inden de sendes til vores kunder. Nogen varer sendes direkte fra vores leverandører til vores distributører i Kina og USA for at minimere fragt.

MarMar Copenhagen producerer ca. 70% af vores produktion i Europa, 16% i Kina og 14% i Indien.

Produktionen i Europa transporteres direkte med lastbiler. Vi arbejder med transportvirksomheder, der alle sigter mod at reducere deres CO2 påvirkning ved at implementere grønne leverancer, elektriske eller hybridløsninger til leverancer og ved ruteoptimeringer.

 

Webshop emballage

Alle pakker fra vores webshop sendes i 100% klimaneutral papiremballage. Emballagen kan genbruges til returnering.

Papiremballagen er fremstillet af skandinavisk træ og dyrket i FSC-certificerede® skove. Papiret produceres på skandinaviske papirfabrikker, hvor der anvendes klimavenlig vedvarende energi. Produktet er FSC-certificeret og klimakompenseret.